JULA HANDLER OM BARN(A)

Av | 23. desember 2022

Skrevet av: Rolf Luneng.

JULA HANDLER OM BARN(A)

Det meste annet er uvesentlig. Jula handler ikke om å gjøre det uvesentlige viktig og vesentlig.

Den handler ikke om gaver, men å oppsøke, se, oppleve og verdsette barnet. Livets og verdens framtid. Barnet – som en gang var den største gaven til nybakte foreldre.

Jula handler om mitt barn, ditt barn, våre barn – men også om naboens barn, om flyktningbarnet, om barn uten håp og framtid. Om det ukjente, fremmede og utskjelte barnet som ingen liker, det utstøtte og glemte barnet som blir plassert andre steder enn hjemme, i sitt eget hjem – elsket, vernet om med klokskap og varme. Barnet – julens største gleder blir fattige uten barnet ditt, vårt, alles barn.

«Hvor er barnet?», spurte en gang de vise menn. Er vi like kloke og stiller det samme spørsmålet – i jula og alle andre årstider og feiringer?

Det er ikke de snille barna som får fine gaver fra nissen til jul, som trenger oss mest. Det er heller det barnet som kanskje «fortjener» det minst, som trenger vår kjærlighet, omsorg og trygge nærhet. Det barnet som kanskje har mistet sin selvtillit, sitt gode selvbilde og sin tillit til voksne.

Ser vi barna denne jula? Både de med sine få «tennstikker» igjen, og de som ytre sett ikke mangler noen ting?

De fortjener den beste julegaven vi kan gi – oss selv og vår omsorg.

 

GOD JUL ALLE DERE!

Legg igjen en kommentar