Norges skjulte menneskehandel

Av | 18. januar 2023

Skandalen rundt Adopsjonsforum blir større. De har kjøpt kidnappede fattige barn fra land som Colombia og Equador i samarbeid med norske myndigheter. Vel vitende om at det var ulovlig. Kjersti Toppe kalte utenlandsadopsjonene menneskehandel. Salg og kjøp av stjålne barn som norske myndigheter og Adopsjonsforum har gjort sitt ytterste for å dekke over. I årevis har de visst at barn er tatt ulovlig og utstyrt de med falske fødselsattester, og har samtidig drevet med bestikkelser til de biologiske mødrene når de krevde barna tilbake. Ikke direkte selvsagt, men via hjelpeorganisasjoner sørget for at mødrene fikk erstatning, og «klær på kroppen, mat på bordet og tenner i munnen» som Adopsjonsforum uttalte det, uten at barna som var plassert i Norge fikk vite om det eller bestikkelsene fremkom i papirene. 

https://www.vg.no/spesial/2023/adopsjon/camilla/

Som de gjorde med mammaen til Camilla:

«Den ecuadorianske kvinnen krevde å få annullert adopsjonen til sin stjålne datter. Da overførte norske aktører en stor pengesum til Ecuador. Så forsvant kravet om å få jenta tilbake.»

«Det er takket være Adopsjonsforum at [kvinnen] har et hus å bo i. Vi har ellers gjennom årene bidratt til at hun har klær på kroppen, mat på bordet og tenner i munnen».

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/O86zzb/betalte-flere-beloep-slik-forhandlet-norge-i-camilla-saken?

Det var ikke bare Camilla. Det var Simon også. 

https://www.vg.no/spesial/2023/adopsjon/simon-sannheten/

Og mange flere barn. Sør Korea har besluttet å granske adopsjoner til Norge. 

Det samme skjer i Norge i regi av barnevernet og Bufetat. Tvangadopsjoner av barn fra #Småbarnsbanken ble innført i 2015 etter oppfordring fra barneminister Solveig Horne den gangen. En kommunal pool med foreldre som ventet på adopsjon og som fikk ha barnet først som fosterforeldre. Uten at noen så de etiske dilemmaene med at barnevernet kjente både giver og mottaker av barnet, og at adoptivforeldrene fikk ha barnet hjem på prøve med full lønn og full returrett til de bestemte seg for adopsjon, og barnet ble tatt med tvang. https://www.irenehov.no/2018/01/smabarnsbanken/

Det som er litt påfallende, er at parallelt med artikkelserien om de ulovlige adopsjonene har VG en serie på 26 artikler om Rune Fardal, som reiser rundt i Norge og intervjuer bla foreldre som opplever nettopp at deres barn er «stjålet» eller «adoptert» av barnevernet. Man trenger ikke like formen på det Fardal gjør, men han gir mødre og fedre som har mistet barna sine en stemme. Samtidig som VG skriver om menneskehandel når det er snakk om barn fra andre land. Både Kjersti Toppe, Bufetat og departementet jobber hardt for å stoppe Fardal og hans avsløringer om barnevernet. Eneste de ser ut til å kunne stoppe han på er personvernet til barna som indirekte eksponeres. 

Og enda mer påfallende at mangeårige leder for Adopsjonsforum, Øysten Gudim, er en av de mest aktive til å forfølge og sjikanere Fardal og andre som kritiserer barnevernet. Gudim var leder i Adopsjonsforum fra 2005 til 2020, og hadde ingenting med de ulovlige adopsjonene å gjøre. Men han har høyst sannsynlig deltatt i å dekke over ulovlighetene i 15 år. Har han noen gang varslet om det? Eller hjalp han de adopterte barna finne tilbake til sine mødre?

«Hvis du vet at dette har skjedd, så gjør du noe for å stoppe det eller rette opp feilen. Det du ikke gjør, er å donere penger for å prøve å få saken til å forsvinne, sier Simon.»

https://www.vg.no/nyheter/i/P45WaR/jurist-om-hemmelige-betalinger-i-adopsjonssak-blir-sint

Gudim kaller seg Svindeljakt på Twitter og driver en gruppe på Facebook med samme navn. I mange år har han hengt ut mennesker som kritiserer eller er i konflikt med barnevernet på anonyme Facebook grupper og sider dedikert «konspifolk» og «barnevernshatere». Han går på alt fra deres fortid og tidligere dommer til privat- og familieliv på ulike sider på Facebook. Et søk på gruppen hans viser at han har skrevet over 20 Facebook poster om Fardal. https://www.facebook.com/profile/100063634717545/search/?q=Rune%20Fardal

Senest for noen dager siden henges Fardal ut for en særdeles klønete Tik Tok-video. Jeg tar ikke filmen i forsvar, men Gudim tar mannen og ikke ballen. Kommentarfeltet er fullt av hat og hets. De samme sidene Gudim frekventerer har hengt ut Fardals privatliv og hans kone med bilder hvor de priser klærne hennes og handleposene, publiserer testamentet hennes og Youtube filmer om skilsmissen hennes. Hun har aldri ytret et ord om barnevern på nett eller antagelig aldri ønsket å bli dratt inn i dette. 

Her er et søk på Gudims postinger og Fardal på Twitter. Hvor kommer den intense interessen fra Adopsjonsforum for Fardal fra?

https://twitter.com/search?q=Rune%20Fardal%20(from%3Asvindeljakt)&src=typed_query&f=live

Legg igjen en kommentar