Noe til ettertanke

Av | 25. januar 2023

Noe til ettertanke:

Innlegget er av Rolf A Joh Waade

SPØRSMÅLENE SOM LO-SJEFEN IKKE ØNSKER Å BESVARE

1) Kapitals beregninger viser at du og din ektemann til sammen har tjent cirka 20 millioner kroner bare de tre siste årene, noe som vel i de flestes øyne vil kvalifisere til betegnelsen rik.

Er det ikke da et eksempel på klassisk dobbeltmoral når du går ut i mediene og sier du skal ta de rike – som om det er noen andre?

2) Dine angrep på de rike kan tolkes som forsøk på å lage et fiendebilde av landets mest formuende (“oss vanlige folk” vs. “de rike”). Har du i den forbindelse vurdert å opplyse LOs medlemmer eller offentligheten at du og din familie selv “sitter godt i det”.?

3) Har du og din mann hatt noen diskusjoner på kammerset etter at du har gått ut i media og sagt du skal “ta de rike” – all den tid han selv er relativt formuende og hans sjef og nære medarbeider gjennom mange år, Kjell Inge Røkke, er blant Norges aller rikeste med en formue på over 36 milliarder kroner?

4) Du ønsker å pålegge andre formuesskatt. Hvor mye har du og ev. din partner betalt i formuesskatt selv?

5) Med såpass høye millionlønninger som du og din partner har hatt de siste årene, hvorfor har dere ikke betalt mer i skatt for å utjevne forskjellene til de som er mye fattigere enn dere?

6) Du har nylig levert en kravliste til statsminister Jonas Gahr Støre hvor ett av kravene er at regjeringen må avvikle avtaler med skatteparadiser/lavskattland. Hvordan stiller du deg til at din egen mann selv er styreleder og kontaktperson for et selskap (Aker Energy Ghana) som har et heleid datterselskap lokalisert i skatteparadiset Cayman Island, hvor mulighetene for innsyn i selskapets drift er nærmest ikke-eksisterende?

7) Føler du at du møter deg selv og din ektemann i døren noen ganger når det gjelder uttalelsene om de rike?

Legg igjen en kommentar