Kartellvirksomhet i Norge

Av | 28. januar 2023

Tidligere toll-og avgiftsdirektør Bjørn Røse sier i klartekst det mange av oss har skjønt lenge. Inflasjonen skyldes ikke krigen i Ukraina, men kartelllvirksomhet mellom store aktører i samme bransje som i realiteten samarbeider for å øke egen inntjening og tømme folks lommebøker . Dette gjelder :

STRØMPRISER fordi Nord Pool og børsene setter prisen ut fra den dyreste produksjon/ vilje til å betale som dekker etterspørselen . Dvs Svartebørs.

DRIVSTOFF: I november 2007, september 2008, oktober 2010 og november 2014 var råoljeprisen som nå, mens snittpris på drivstoffstasjonene var 12 kr 70 øre . Nå er den mellom 20 og 22 kr. Ren kartellvirksomhet mellom aktørene som tjener helt hinsides.

Dagligvarebransjen med tre aktører som gjennom vertikal integrering nedover til leddet

etter bonden styrer slik de vil. De bygger stadig nye utsalgssteder til 30-40 mill, og det gjør de ikke for å tape penger.

BANK OG FINANS som har makta over husstander og næringsliv gjennom gjeldsforpliktelser .

Et moderne BERMUDA TRIANGEL der ENERGI , DAGLIVAREBRANSJEN OG BANK/ FINANS sørger for at husstandenes og næringslivets penger forsvinner inn på deres kontoer.

( Bermuda triangelet er et område i havet utenfor Bermuda det både skip og fly sies å bare ha forsvunnet uten å finne vrakrester .

Fasit er : I kriser tar de som har makt og økonomi enda bedre til seg.

Legg igjen en kommentar