Til de det gjelder i øverste justisforvaltning

Av | 10. mai 2023

Til de det gjelder i øverste justisforvaltning.

Kopi: Offentlig.

Forskjells-Norge:

Kongsberg- saken har fått mye oppmerksomhet og viser politiutøvelse som overhodet ikke kan aksepteres.

Politimannen som slettet bevis og ødela mobilen til mannen på Kongsberg som forsøkte å dokumentere politiets grove voldsutøvelse, får altså et forelegg på 12000 av Spesialenheten for grovt brudd på tjenesteplikten, jf. Straffeloven § 172. Det vises til Sak 653/22-123, avsagt 08.05.2023.

12 000 er vel omtrent det den ødelagte mobilen kostet, og en hån mot den alminnelige rettsfølelsen til folk. For her er det snakk om virkelig forskjellsbehandling og hvor offentlige tjenestemenn, nok en gang, blir tatt på med silkehansker.

Hadde mannen eller kvinnen i gata slettet bevis fra en polititjenestemann, hadde straffen for å motarbeide offentlig retts-utøvelse vært fengsel i inntil 10 år, jf straffelovenes 158.

Vi kan ikke ha det slik lengre at det offentlige styrer Norge som en mafia-stat der deres egne tas på med silkehansker, uansett hvor grove lovovertredelsene er, mens mannen og kvinnen i gata blir straffet knallhardt for tilsvarende hendelser.

Forakten for dette systemet er sterkt økende og det skjønner selv lovgivere er en farlig vei å gå.

Bergen, den 10.5.23

Marius Reikerås

Legg igjen en kommentar